Over ons

Tropdog en onze visie

"Op Trop", zoals wij hier zeggen, een klein gehucht van Pepingen, is onze droom ontstaan. Vandaar onze naam "Tropdog".

Onze woonplaats hebben wij omgebouwd tot een trainings- en opvangplaats voor u hond.

Onze visie
Alles begint bij de band tussen de hond en zijn geleider. De hond en de geleider moeten elkaar respecteren en vertrouwen. Aangezien iedere hond en iedere geleider zijn eigen karakter heeft is het niet mogelijk om maar 1 soort trainingsmethode toe te passen. Het is belangrijk te kijken naar de eigenschappen van zowel de hond als de geleider, om zo samen te achterhalen welk de juiste manier is om de hond op te voeden.
Belangrijk is dat zowel hond als geleider zich goed voelen in de manier van werken en beide er plezier uit halen. 

Wouter

Honden zijn voor mij een aangeboren passie. Van kindsbeen af was ik gepassioneerd door honden.
Op mijn 8 jaar kreeg ik mijn eerste hond Qaï, waarmee ik naar de hondenschool mocht gaan. Op dat ogenblik had ik de microbe helemaal te pakken.
Via mijn vader Karel, die in het verleden een hondenschool mee oprichtte en hier ook instructeur was, heb ik ontzettend veel geleerd. Zo heb ik gedurende de jaren heel veel ervaring kunnen opdoen met verschillende karakters van honden en verschillende rassen.
Wanneer ik in 2003 bij de politie begon uitte ik ook hier mijn bedoeling om ooit met een politiehond te werken. In 2006 heb ik Thor, een Mechelse Herder pup, in huis gehaald en heb deze klaargestoomd om de opleiding en de proeven binnen de politie te doorlopen. En zo geschiedde het, gedurende jaren heb ik kunnen samenwerken met de trouwste partner die er is. Thor is momenteel op pensioen en geniet thuis van zijn oude dag.
In de voorbije jaren heb ik al veel mensen bijgestaan bij de opvoeding en africhting van hun hond.
En doorheen al deze ervaringen heb ik mijn eigen manier van denken en handelen gevormd omtrent de africhting en opvoeding van een hond.
En elke nieuwe ervaring blijft mijn visie en denken verruimen.

Evi

Sinds kleins af aan heb ik altijd een hond in het gezin gehad, dus ik kan me geen leven voorstellen zonder de liefde van een viervoeter.
Via Wouter heb ik enorm veel over honden geleerd, alsook via onze eigen ervaringen in de hondenschool en pension heb ik mijn kennis over de hond en zijn gedrag kunnen verruimen.
Zo heb ik de voorbije jaren kennis gemaakt met verschillende rassen, verschillende karakters en kenmerken van de hond.
Mijn passie voor honden wordt alleen maar groter, dus niets zo leuk dan elke dag bezig te kunnen zijn met de honden. Dit geeft me enorm veel voldoening.
Wanneer hond en baasje gelukkig zijn, weet ik dat mijn missie geslaagd is.